четвртак, 9. октобар 2008.

CENTAR ZA RAZVOJ KARIJERE

08.10.2008.
Dobar savet pažnje vredi
Dobar savet pažnje vrediOd petka, u Centru za razvoj karijere na Fakultetu tehničkih nauka akademci će dobijati savete u vezi sa zapošljavanjem...
Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata biće otvoren u petak (12 sati) na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Taj centar će predstavljati mesto na kome bi akademci trebalo da dobijaju savete u vezi sa zapošljavanjem, ponude potencijalnih poslodavaca, kao i da učestvuju na najrazličitijim treninzima i radionicama.

Prestolonaslednik Aleksandar i rektorka Novosadskog univerziteta Radmila Marinković-Nedučin zajedno će preseći vrpcu i zvanično označiti otvaranje ove nove ustanove. Svrha ovakvih centara je povezivanje studenata i onih koji su skoro diplomirali na nekom od univerziteta u Srbiji sa poslovnom zajednicom.

- Osnovni cilj projekta je da se povežu akademske studije i poslovna karijera. Osim što je važan za studente, veliki značaj centar će imati i za same poslodavce jer na ovaj način mogu da dođu do kadrova koji su im potrebni i utiču na njihovo dalje usavršavanje. Jedan od najvažnijih detalja u celoj priči je da su usluge koje centar pruža potpuno besplatne i za poslodavce i za studente – kaže za „24 sata” stručna saradnica za razvoj Sonja Šovljanski koja je bila u ovakvom centru na Univerzitetu u Notingemu gde je boravila na usavršavanju.


Jedan od najvećih problema studenata je nedostatak prakse, pa će centar raditi i na razvoju ovog bitnog sektora jer kompanije danas zahtevaju studente koji znaju da rade ono za šta su se godinama školovali, a to ne može bez dobre prakse u velikim firmama.

- Centar je potreban prvenstveno zbog toga što mnogi studenti ne razmišljaju o karijeri. Profesionalci bi im pomogli da se već tokom studija orijentišu u profesionalnom smislu - navode u Studentskoj uniji UNS-a.


Centar za razvoj karijere nalazi se u ulici Dr Ilije Đuričića broj 3, u zgradi Studentskog doma „Slobodan Bajić”.


Obavezna registracija studenata

Studenti se prvo moraju registrovati kako bi mogli da dobijaju obaveštenja o konkursima i stipendijama. Što se tiče poslodavaca, saradnja s njima odnosi se na prezentacije, objavljivanje konkursa i oglasa, pronalaženje pripravnika i studenata za praksu, ali i organizacija sajma zapošljavanja.

Studenti već mogu da se registruju u Centru, svakog radnog dana od 8 do 14.30 sati, a kontakt telefon je 021/48-52-041.

Нема коментара: