четвртак, 9. октобар 2008.

Nije potpisan povraćaj novca za akreditacije

08.10.2008.
Nije potpisan povraćaj novca za akreditacije
Nije potpisan povraćaj novca za akreditacijeMinistar prosvete Srbije Žarko Obradović izjavio je da do sada u tom ministarstvu nije potpisan nijedan akt kojim se fakultetima odobrava povraćaj sredstva za troškove učešća u procesu akreditacije.


Ministarstvo prosvete

Obradović je u intervjuu agenciji Beta kazao da Ministarstvo prosvete može da smanji cenu akreditacije, kao i da donese odluku da će finansirati jedan broj programa, ali se da mora vodati računa o ravnopravnosti svih učesnika u procesu. On je kazao da će akreditacija i visina novčanih sredstava biti tema sledeće sednice KONUS-a.


- Mi ćemo videti šta univerziteti o tome misle. Govorim i o privatnim i o državnim univerzitetima. Visina cene akreditacija ustanova i program odredjeni su ranije. Komisija za akreditaciju radi svoj posao. Oni insistiraju na poštovanju pravnih normi da svako ko ispuni uslove da bude akreditovan i da institucije izvrše svoje finansijske obaveze, jer su to već utvrdjene obaveze - kazao je Obradović.


- Ima tu mnogo nelogičnih stvari, kao da pojedini fakulteti koji su skoro istog profila akredituju daleko manji broj programa. Znači oni su napravili neku stratešku stvar sa odredjenim brojem programa - dodao je ministar prosvete.

Нема коментара: